Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/frankrijk-34/jean-marc-seleque-champagne
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  OWNER

  Jean-Marc Sélèque

  WINEMaker

  Jean-Marc Sélèque

  region

  Champagne – Pierry – Coteaux Sud D’epernay 

  Vineyard holding

  9 ha

  Soil types

  Clay, limestone and chalky subsoil 

  varieties

  50% Chardonnay – 40% Meunier – 10% Pinot Noir

  Fermentation

  Whole bunch press, naturel fermentation on oak and steeltank.
  Less than 50 mg/l of sulphur added

  Aging

  60% stainless steel – 40% oak – 10% new oak – 300-2000 litres

  fARming

  Organic certified with biodynamic influence

  visit website

  https://www.jmseleque.fr/


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  Jean-Marc en zijn vrouw Oriane maken faam in de bruisende regio van Noord-Frankrijk. Hij is pas 33 jaar oud en nu al één van de nieuwe garde Grower Champagne producenten in Frankrijk. Na zijn opleiding start Jean-Marc in 2008 naast zijn vader in de kelder van het familiebedrijf (sinds 1965 als druiventellers en sinds 1974 als producent). In de eerste jaren op de wijngaard werkt hij hard, de oude manier van werken met veel pesticiden heeft niet een heel positieve werking gehad op het bodemleven van de wijngaarden en die wilt hij helemaal weer tot leven wekken. Hij werkt sinds 2010 biologisch en ploegt sommige akkers weer met een paard. Zijn vader raakt overtuigd en geeft het domaine vanaf 2012 volledig in de handen van zijn zoon en samen bouwen ze in 2014 een gloednieuwe wijnkelder aan de rand van het dorp Pierry. 

  Dat er in Champagne geld te verdienen is, kunnen we zien tijdens een bezoek begin 2018. De moderne kelder heeft alles wat Jean-Marc nodig heeft om de maximale expressie van zijn wijngaarden te etaleren in zijn Champagnes. Het dorp Pierry ligt precies tussen de drie belangrijkste gebieden in: Côtes des Blanc voor Chardonnay, Vallée de la Marne voor Pinot Meunier en Montagne de Reims voor Pinot Noir. Dit bepaalt ook de blend voor de Solessence style. In totaal werken ze met wijngaarden vanuit zeven verschillende dorpen waarbij de fraaie helling van Pierry (totaal 109 ha) de basis vormt. In de toekomst
  komen er drie Soliste 1er cru single vineyard champagnes van de beste stukken op de helling van Pierry. We proefden de Soliste Pinot Meunier Pierry 1er Cru 'Les Gouttes d’Or' alvast, en die is van een waanzinnig niveau! 

  De champagnes hebben een heerlijke energie, zijn zeer zuiver en de mousse is verfijnd. Een prachtige aanwinst in ons assortiment!