Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/frankrijk-34/larmandier-bernier-champagne
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  Larmandier-Bernier - Champagne

  ''Pierre and Sophie Larmandier excel with statuesque, vinous Champagnes built on breadth, texture and an expression of place. Old vines, maniacal attention to farming, vinification in oak, and low dosage yields Champagnes of tremendous textural depth. ''

  antonio galloni - vinous

  OWNERs

  Pierre & Sophie Larmandier 

  WINEMaker

  Arthur Larmandier

  region

  Champagne - Côte des Blancs - Vertus

  Vineyard holding

  18ha

  Soil types

  Mainly chalk 

  varieties

  Mainly Chardonnay, but also Pinot Noir & Pinot Gris

  Fermentation

  With the natural yeast in Stockinger foudres, except for the rosé (concrete eggs and stainless steel)

  Aging

  Sur latte, at least 24 months 

  fARming

  Biodynamic certified 

  visit website

  https://larmandier.fr/en/


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  Pierre Larmandier en zijn vrouw Sophie startten in 1988 samen het wijnhuis Larmandier-Bernier. Gevestigd in Vertus in de Côte de Blancs maken ze samen met hun zoon Arthur wijn van 18 hectare. Deze wijngaarden liggen in de gemeenten: Avize, Chouilly, Cramant, Oger, Vertus en Bergères-lès-Vertus. Er wordt al lang een groot belang gehecht aan het biologisch en biodynamisch werken. Ze werken al 30 jaar biologisch en 22 jaar biodynamisch. De certificeringen zijn later gekomen, maar de wil om gezonde wijngaarden te bewerken is er al lang. In de winter van 20/21 is er voor het eerste een experiment met grazende schapen in de wijngaarden gestart om in het bodemleven meer leven te krijgen. 

  De druiven worden volledig rijp geoogst, dat is vaak minimaal 5 dagen later dan de meeste collega's uit de buurt. De basiswijnen vergisten met de natuurlijke gisten (ook malo) op vaten van Stockinger en rijpen lang. Alleen voor de rosé worden betonnen eieren en rvs gebruikt. Pas na 10 maanden gaat de familie werken aan de assamblages en tot die tijd krijgt de basiswijn tijd om te rijpen. De verschillende cuveé's worden na mimimaal 2 jaar rijping pas verkocht. 

  De Champagnes van Larmandier-Bernier volgen wij al lang, in het verleden heeft Martijn de Tradition nog als huischampagne geserveerd bij de Nederlanden! Het zijn zeer verfijnde, pure, droge Champagnes die ook op fles nog prachtig kunnen rijpen. Een aanvulling van enorm hoog niveau!