Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/frankrijk-34/les-vignes-du-fresche-anjou
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  OWNER

  Daniel Craker & Marc Houtin

  WINEMaker

  Daniel Craker & Marc Houtin

  region

  Loire - Anjou

  Vineyard holding

  24 hectares planted on an estate of 32 hectares

  Soil types

  Sandy clay soils with outcrops of black slate

  varieties

  Chenin, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Gamay, Grolleau noir, Grolleau gris, Chardonnay, Pinot noir, Pineau d’Aunis

  Fermentation

  Whole bunch press / Maceration Carbonique / Traditional destemmed all in vats

  Aging

  Mostly in vats (stainless and fibre) with a small amount of barrel-ageing for one red (Les Berçantes) and two Chenin (Brin de Lune and Clos des Plantes)

  fARming

  Organic since 2000 (Bureau Veritas)


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  Een samenwerking tussen Daniel Craker en Marc Houtin. Samen nemen zij het voormalig Domaine du Fresche over in La Pommeraye, ten zuid-oosten van de stad Angers. Daniel is een voormalig keldermeester en huidig importeur in Bordeaux. Marc is o.a. betrokken bij Grange aux Belles. Ze willen persoonlijke wijnen produceren met een natuurlijk randje. De 27 hectare aan wijngaarden zijn sinds 2000 volledig bio en dit sluit prima aan bij de visie van de heren. Schone en eerlijke wijnen die herkenbaar zijn qua herkomst en jaartal. De eerste twee wijnen zijn gereleased en wij waren meteen erg te spreken over de energieke en speelse wijnen. Het wit is zeer inzetbaar per glas alsmede bij voorgerechten met schaal en schelpdieren bijvoorbeeld. Rood is lekker intens qua fruit en heeft een fijne natuurlijke touch. Ook hier dachten wij meteen aan een terras met een gekoeld glas van deze wijnen, wat een goede vibe.

  Het duurzaam werken spreidt zich over het hele project. Er zijn oude en vermoeide stokken gerooid om gras te laten groeien voor de paarden en schapen die gaan komen. Ook word er regenwater opgeslagen en maken ze gebruik van zonnepanelen. Ook over het gebruikte glas word nagedacht, lichtgewicht en sterk, met minimale 'droge stof': een etiket voor en achter met een subtiele op de hals en een Diam kurk. That's it. Gecombineerd met het gebruik van druifeigen gisten, minimaal  sulfiet en het uitzonderen van enig andere vorm van additieven maakt dit een domein om in de gaten te houden!