Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/frankrijk-34/menard-gaborit-muscadet-sevre-et-maine
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd

    Ménard-Gaborit - Muscadet Sèvre et Maine

    In our family, being a winegrower is much more than a job… It’s a way of life! 

    Familie Ménard-Gaborit

    OWNERs

    François, Philippe and Thierry Ménard

    WINEMaker

    François & Thierry Ménard

    region

    Loire valley - AOC Muscadet Sèvre et Maine

    Vineyard holding

    52 hectares

    Soil types

    Mostly clay-siliceous with mother rock made of Gneiss

    varieties

    100% Melon de Bourgogne

    Fermentation

    Whole bunch press directly into concrete tanks covered in glass tiles

    Aging

    With the lies for 8 months up to 3 years in concrete tanks covered in glass tiles  

    fARming

    100% organic certified in 2022 

    visit website

    https://domainemenardgaborit.com/en/


    Deze pagina printen

    #/pagina
     

    Meerdere keren proefden een groot aantal wijnen uit Muscadet en elke keer proefden we potentie maar was er geen wauw effect. Muscadet kan immers wat leeg en floraal zijn maar kan ook uitblinken door finesse en fijne umami tonen (lie rijping). Het terroir is zeer interessant met gneiss en graniet op de oevers langs de rivier en er is duidelijk een invloed van de zee in deze kustregio. 

    Ons oog viel onlangs op Ménard-Gaborit. Een bedrijf dat al bijna 300 jaar wijn maakt in de Muscadet appellatie nabij de stad Nantes aan de Franse westkust. Inmiddels is zoon François sinds 2019 in charge van het domaine en is de conversie naar biologisch landbouw afgerond in 2022. Tijdens Wine Paris proefden Ruben en Yannick de hele range en kwamen enthousiast terug. De samples die later op kantoor arriveerde maakte erg veel indruk op ons. 

    Er komt een hele fijne basis biologische Muscadet genaamd Pour l’Histoire binnen; sappig, vineus, zilt en met een lekkere ronde vulling met verkwikkende zuren. Laat de lente maar komen! Daarnaast selecteren we twee cru’s. De eerste van de Cru 'Monnières-Saint-Fiacre' uit 2017, die rijpt maar liefst 36 maanden sur lie. Dit geeft een hele fraaie brede umami achtige wijn met veel rondeur, een feestje in de wijn en spijs. En er is uit de ‘niche’ botteling van François zelf genaamd ‘les Pieds sur Terre’ 2020. Dit is echt een winnaar in de stijl gemaakt van Jérome Bretaudeau (grote meneer in de streek). Complexe wijn, nog jong maar zeer fraaie stijl.