Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/frankrijk-34/michel-gonet-champagne
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  Michel Gonet - Champagne

  “This is the result of a philosophical partnership between Marco Pelletier and the Gonet family. Marco is helping them isolate their best parcels and along with Gonet’s new Chef de Cave Antoine Gomérieux they are experimenting with different vinification styles.”

  OWNERs

  Famille Gonet

  WINEMaker

  Antoine Gomérieux

  region

  Champagne - Avize

  Vineyard holding

  38ha

  Soil types

  Chalk (Mesnil-sur-Oger, Oger & Avize)
  Limestone, clay, sand (Vindey)
  Marl chalk, flint (Montgueux)
  Chalk, limestone, flint (Fravaux)

  varieties

  80% Chardonnay & 20% Pinot Noir

  Fermentation

  Mostly stainless steel tanks. Barriques for Grand Cru

  Aging

  Long aging sur lattes with second fermentation

  fARming

  In conversion to get the VDC Certificate (Sustainable Viticulture and Winemaking in Champagne)

  visit website

  Champagne Michel Gonet


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  Ruben en Yannick kwamen dit domein op het spoor tijdens een diner in Parijs. En niet zomaar een plek voor een diner maar een serieuze hotspot voor wijnliefhebbers. Vantre is de naam. De eigenaar is niemand minder dan Marco Pelletier. Een geboren Canadees die met zijn passie voor wijn terecht komt in Parijs. Hij werkt daar in gerenommeerde sterren-restaurants zoals Taillevent en Epicure als sommelier en opent na dit avontuur wijnrestaurant Vantre.

  Tijdens het gesprek komt naar voren dat Marco o.a. zelf enkele wijnen importeert naar Frankrijk, wijn maakt in de Bordeaux (Domaine de Galouchey) én samen met Raj Parr Champagne maakt bij Gonet! Gonet stamt uit 1802, is opgericht door Charles Gonet en zit nu al zeven generaties in de familie. Sinds 1973 draagt het domein de naam van Michel Gonet.
  Inmiddels is dochter Sophie de ‘Chargé d’Affaires’ bij het domein. Sophie is o.a. ‘Présidente Commission des Viticultrices du Syndicat General des Vignerons’, een commissie voor vrouwelijke wijnboeren in de Champagne. Sophie neemt Marco Pelletier aan als consultant en dat is een hele goede zet geweest. Met de komst van Pelletier als adviseur bij Gonet gaat sinds 2016 het roer om en gaat er een nieuwe energie door het domein. Ook zijn ze goed bevriend met Jean-Marc Roulot die hun van gebruikte vaten voorziet voor de rijping van vins clairs van de Grand Cru wijnen. Ze zijn echt level-up gegaan met jong wijnmaak-talent Antoine Gomérieux i.c.m. Marco Pelletier. Het totale aanbod is meer gefocust en alles wat gebeurd in de wijngaard word herzien.
  Zoals veel domeinen in de Côtes des Blancs zijn de meeste hectare beplant met Chardonnay en is de rest Pinot Noir. Wijngaarden liggen voornamelijk rond Mesnil-sur-Oger maar ook rond Vindey in de Côte de Sézanne en in Montgueux in de Aube.
  eze elegante Grower Champagnes hebben een uitstekende balans tussen diepgang, structuur, frisheid en flair die zich kunnen meten met de Grand Marques van de Champagne.