Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/frankrijk-34/paul-marie-jacqueson-rully
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  OWNERs

  Paul & Marie Jacqueson

  WINEMakers

  Paul & Marie Jacqueson

  region

  Bourgogne - Côte Chalonnaise - Rully

  Vineyard holding

  13 ha

  Soil types

  Limestone and chalk 

  varieties

  Chardonnay - Pinot Noir - Aligoté (Bouzeron)

  Fermentation

  Whole bunch press for the whites - directly to the barrel - for the reds  the bunches/ grapes get crushed by the bare feet, up-to 10% whole cluster - wines filtered slighlty after fermentation 

  Aging

  French oak 500+ liters -  20-25% new oak 

  fARming

  Ecological with organic influence  

  visit Website

  http://www.jacqueson-vins.fr/en


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  Domaine Jacqueson bevindt zich in Rully, een gemeente in het Franse departement Saône-et-Loire dat onderdeel uitmaakt van het arrondissement Chalon-sur-Saône. Rully ligt in de Bourgogne. De oppervlakte van de wijngoed beslaat 13 ha, waarvan het grootste gedeelte in Rully terug te vinden is. Kleinere gedeeltes van de wijngaard behoren tot de omringende dorpen Mercurey en Bouzeron. Ze maken een volle, rijke stijl Chardonnay waarbij de uitgebalanceerde vinificatierijping goed terug te proeven is.

  Henri Jacqueson is in 1946 één van de eerste pioniers die deze wijnen weer aan is gaan bieden na de tweede wereldoorlog. Dit nadat hij het stuk land van zijn ouders geërfd had. In het jaart 1972 kwam Paul Jacqueson in het bedrijf van zijn vader terecht en stukje bij beetje nam hij de teugels van hem over. In 2006 werd het stokje wederom binnen de familie overgedragen. Inmiddels is het de dochter van Paul, Marie, die de familietraditie voortzet. Marie koopt in 2011 een nieuwe vinificatie ruimte over van een failliete coöperatie van Rully, een nieuwe stap voorwaarts!

  De wijnen van Jacqueson zijn niet het hele jaar door leverbaar, medio mei verschijnt jaarlijks de nieuwe oogst.