Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/frankrijk-34/payral-bergerac
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  OWNER

  Thierry Daulhiac

  WINEMaker

  Thierry Daulhiac

  region

  Bergerac -Saussignac

  Vineyard holding

  15 ha

  Soil types

  Limestone and clay

  varieties

  Merlot - Cabernet Franc - Malbec - Cabernet Sauvignon - Semillon - Sauvignon - Sauvignon Gris - Muscadelle

  Fermentation

  Fermentation with natural yeasts - 3 cuvées without sulfites

  Aging

  Steel tanks and oak barrels

  fARming

  Biodynamic certified - Demeter

  visit website

  http://www.le-payral.com 


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  De Bergerac-streek ligt ten oosten van Bordeaux in de 'Perigord'. Een gebied in Frankrijk dat bekend staat om haar gastronomie en het goede leven, twee zaken die altijd goed samengaan, aldus eigenaar van Payral Thierry Daulhaic. De wijnen uit de Bergerac waren in de jaren ’80 & ’90 erg populair in Nederland. Helaas zoals zoveel Franse streekwijnen zijn ze een beetje in de vergetelheid geraakt. Gelukkig heeft Thierry hard gewerkt aan de kwaliteit en raakte ik opslag 'verliefd' op zijn pure en eerlijke wijnen uit deze rustieke Franse regio. 

  Hij is nog erg jong als hij in 1992 het familiedomein overneemt. Echter maakt hij sindsdien al grote kwaliteitssprongen. Aan het begin van het nieuwe millennium switcht Thierry naar biologische wijnbouw en gaat opzoek naar een betere balans in zijn wijngaarden. Ondertussen worden biodymamisch principes ook toegepast. Hij is helemaal klaar met het gebruik van chemische en synthetische middelen, 'het gaat van kwaad tot erger', volgens Thierry. Hij geniet op dit moment van de natuur als hij in zijn wijngaarden werkt. Het teruggekeerde organische leven in de bodem, de kruiden en de planten tussen de stokken creëren een prachtig stukje aarde op zijn domein van 30 ha aan de oevers van de Dordogne rivier.

  Samen met zijn vrouw produceert hij verfrissende en levendige (zoete) witte wijnen met wat rondheid en fruit van klassieke soorten: Sauvignon Blanc, Semilllon en Muscadelle. Daarnaast rood van Merlot, Cabernet Franc en Malbec. Lou Payral Nature is een witte wijn gemaakt zonder toevoeging van sulfiet.