Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/frankrijk-34/philippe-lancelot-champagne
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  Philippe Lancelot - Champagne

  “My idea is to apprehend and bring out the DNA of each vintage as best as possible and to create there, as I wish, my imagination, vintage after harvest, vintages, each with its own identity, among other vintages. Purity, singularity and why not 'originality', are my dearest wishes, hence the idea 'plots and favorites' ”

  Philippe Lancelot

  OWNER

  Philippe Lancelot

  WINEMaker

  Philippe Lancelot and Hervé Jestin

  region

  Champagne - Côte des Blancs - Cramant

  Vineyard holding

  4 ha

  Soil types

  Limestone 

  varieties

  Chardonnay, Pinot Noir

  Fermentation

  Whole bunch press, naturel fermentation in oak and steeltank 

  Aging

  Sur lattes for a minimum of 24 months 

  fARming

  Biodynamic certified - Demeter

  visit website

  https://www.philippelancelot.com/en/


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  Wat een aanwinst! Het proeven van de samples was een waar feest. We trokken zelfs nog even wat andere mooie Champagnes open om zeker te weten dat echt ‘zo goed’ is als ons deed vermoeden. Wij werden niet teleurgesteld. 

  Het verhaal van Lancelot begint in de jaren ’70 met de start van het domaine. Pas echt interessant wordt het als zoon Phillipe in 2010 het roer overneemt. De wijngaarden worden vanaf dan biodynamisch bewerkt (Demeter). Hij plukt het fruit uit de Grand Cru wijngaarden van Oger, Cramant en Chouily zo rijp mogelijk. Vergisting gebeurt op eikenhout en altijd gevolgd door en lange rijping sur latte. Tijdens de vinificatie werkt hij zo natuurlijk mogelijk (geen sulfiet). De Champagnes worden bijna altijd als Brut Nature gebotteld. 

  Philippe raakt begin 2000 geïnspireerd door mannen als Selesso, Prévost en Egly-Ouriet. En dat proeven we ook terug in de Champagnes. Ze hebben veel structuur, diepte, lengte en finesse. Elke Champagne heeft zijn eigen identiteit, is heel intens en typisch voor de jaargang. Wat een debuut als wijnmaker maakt Phillipe met de Cramant en Chouilly Grand Cru 2015 in de wijnwereld. Er is één groot nadeel… de volumes. Die zijn echt heel erg beperkt!