Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/frankrijk-34/roger-coulon-champagne
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  Roger Coulon - Champagne

  ''These are vinous, intensely flavored Champagnes of considerable character, lent a particular texture and grain by their emphasis on Meunier growing on sand, so I'm a little ashamed that it has taken me so long to beat a path to the Coulons' door, given the quality and consistency this visit revealed.''

  William Kelley - Parker

  OWNERs

  Famille Coulon

  WINEMaker

  Famille Coulon

  region

  Champagne - Montagne de Reims

  Vineyard holding

  11ha, 110 plots

  Soil types

  Thanetian sand, limestone & clay

  varieties

  Mainly Pinot Meunier, but also Pinot Noir & Chardonnay 

  Fermentation

  Natural and spontaneous alcoholic fermentation with indigenous yeasts. 10 months of aging on lees in stainless steel and tonneaux 

  Aging

  Sur latte, 24 up to 180 months 

  fARming

  Organic (fully converted in 2019) and Agroforestry

  visit website

  Champagne Coulon


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  In het najaar van 2022 was Martijn op bezoek bij de Coulon familie in Vrigny (Vallée de la Marne) in de Champagne. Familie Coulon maakt al generaties lang (sinds 1806) Champagnes en treedt de laatste tijd meer en meer op de voorgrond tussen de betere Grower Champagnes. Ze maken onderdeel uit van Trait d’Union. Dit zijn vooraanstaande families die artisanale Champagnes maken en kennis uitwisselen met elkaar. Naast Coulon nemen Jacques Selosse, Egly-Ouriet, Larmandier-Benier, Agrapart, Prévost en Jacquesson deel aan de Trait d’Union. 

  Er waait duidelijk een nieuwe wind door het bedrijf. De nieuwe generatie staat aan het roer en heeft hele duidelijke ideeën over de toekomst. Edgar verzorgt de wijngaard en vinifeert de vins clairs samen met vader Eric. Dochter Louisa is verantwoordelijk voor de sales en export en moeder Isabelle werkt nog dagelijks op kantoor. De tasting was zeer interessant. Je proeft aan alles dat sinds het aantreden van Edgar in 2015 het niveau omhoog schiet. De wijngaarden worden biologisch-dynamisch bewerkt en in de wijnkelder proef je een fraaie zuiverheid terug. De signatuurwijn Heri-Hodie is een 100% Pinot Meunier waar ze een solera-systeem gebruiken die sinds 1995 in gebruik is. Dit geeft de Champagne een paar extra lagen dimensie in de smaak. Ook worden er een aantal Côteaux Champenois gemaakt die van zeer hoog niveau zijn. De tasting werd geëindigd met Cuvée Synode; de Champagne waar Edgar 100% voor verantwoordelijk is. Wat een wijn, dit maakt veel indruk. 

  We zijn dan ook zeer trots dat we als importeur van Coulon kunnen starten. Een warme familie die zich de komende jaren verder zal ontwikkelen tot de absolute top van de Grower Champagne.