Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/italie-17/corrado-tonelli-marche
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  OWNER

  Corrado Tonelli Familia 

  WINEMaker

  Corrado Tonelli Familia 

  region

  Pergola - Marche 

  Vineyard holding

  20 ha + fruit yards with Visciole cherries and Prunello berries 

  Soil types

  Chalk & Clay 

  varieties

  Sangiovese, Montepulciano, Prugnello Selvatico (sleedoornbes), Prunus Cerasus (wilde kersenstruik) 

  Fermentation

  The Prugnello and Prunes fermented in stainless steeltank together with Sangiovese and Montepulicano red wines of the previous year with a small percentage of organic sugar, about 4-5 mothts. 

  Aging

  Steeltank 

  fARming

  Organic 

  visit website

  Corrado Tonelli


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  Dit bijzonder specialisme uit de Italiaanse Marche wordt door een klein aantal producenten beoefend. Ze maken van jonge rode wijn, kersen of sleedoornbessen een zachte zoete rode wijn. Op het wijngoed staan 400 bomen aangeplant in de buurt van de stad Pergola. Het procéde is al eeuwen oud maar door Corrado Tonelli familie in de jaren '90 opnieuw geïntroduceerd. De kracht achter het maken van Vino en Viosciole wijn is de keuze voor het speciale kersen (Visciole) ras bij Corrado Tonelli. Ze werken met een wild ras die een zure smaak geeft (Prunus Cerasus). Later maken ze een tweede wijn wat als expiriment begon toen één van de mederwerkers met een mand Prunello Salvatico bessen (sleedoorn bessen) aankwam lopen. Deze had hij geplukt van struiken in de bergen en waren bedoeld om marmelade van te maken. De rest is geschiedenis.

  Beide wijnen worden gemaakt met een infusie van fruit bij de wijn van een jaar daarvoor. Bij de Visner gist het fruit ook mee, bij de Prunello is het enkel een infusie. Twee unieke slow-food wijnen uit de Italiaanse Marche met prachtige lichtzoete smaak. Ideaal voor chocolade en kaas gerechten.