Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/italie-17/de-fermo-abruzzo
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  De Fermo - Abruzzo

  “We try to do our best in working the soil and producing by hand without any interference.

  Our goal is to stay here and keep going on living in this incredible place full of energy.”

  Stefano Papetti Ceroni

  OWNERs

  Stefano and Eloisa Papetti Ceroni

  WINEMaker

  Stefano Papetti Ceroni

  region

  Loreto Aprutino - Abruzzo

  Vineyard holding

  16,8 hectares at 280-320 meters of altitude

  Soil types

  Calcareous and clay

  varieties

  Montepulciano, Pecorino, Chardonnay 

  Fermentation

  Fermentation occurs spontaneously with natural yeast in concrete and big wooden barrels

  Aging

  Concrete and big wooden barrels

  fARming

  Biodynamic certified 

  visit website

  De Fermo

  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  ​De boerderij waar De Fermo gevestigd is ligt in het plaatsjeis Loreto Aprutino, wat halverwege de Adriatische zee en de meest zuidelijke Europese gletsjer in ligt. Er zijn documenten die aangeven dat wijnbouw en olijfteelt hier al in de 9e eeuw plaatsvond. De bodem is voornamelijk kalkrijk en met klei. De Fermo is het verhaal van Stefano en zijn vrouw Eloisa. Beiden voordat het wijnmaak avontuur begon werkzaam in de juridische wereld in Bologna. De familie van Eloisa heeft een wijngaard in de Abruzzen en in 2007 gaan ze daar samen op bezoek. Stefano is direct verliefd op de plek en besluit hier wijn te gaan maken. In eerste instantie maar met een klein deel van de wijngaarden, maar in 2009 nemen Eloisa en Stefano het hele bedrijf over en starten ze ook direct met de conversie naar biodynamie. Nu zijn de wijngaarden biologisch en biodynamisch gecertificeerd. Later vind Stefano begraven onder het oude huis een meer dan 200 jaar oude kelder. Hij is dit gaan uitgraven en restaureren en vanaf 2010 worden hier de wijnen gemaakt. 
  De wijngaarden zijn vooral beplant met Montepulciano en Pecorino (beiden tipisch voor de regio) maar ook Chardonnay staat aangeplant. Deze wijngaard is al in 1926 aangeplant door de oom van Eloisa en is een van de oudste Chardonnay wijngaarden van Italië!

  De oude kelder past perfect binnen het idee om 'ouderwets' wijn te maken; het is koel en ondergronds. Alle wijnen vergisten met de natuurlijke gisten en de temperatuur wordt niet gereguleerd. Om de wijnen te filteren wordt de sap een aantel keer 'geracked' en daardoor is het sap helder. Gisting en rijping vind plaats op beton en grote houten vaten. Sulfietgebruik is laag; 5mg/l to 50mg/l varierend per wijn en jaargang.
  Naast wijnbouw zien Stefano and Eloisa het domein als een groot geheel en ecosysteem waar naast druiven ook olijven, granen (zoals ook Foradori en Emidio Pepe) en groenten groeien. Alles met dezelfde overtuiging voor biodynamie en aandacht voor de prachtige plek.