Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/italie-17/lalu-barolo
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd

    Lalù - Barolo

    “We hebben altijd alles zelf gedaan in de wijngaard. We hebben het gemaakt omdat we samen waren. Het was hard, vermoeiend maar dit bracht ons meer dan ooit samen.”

    lara & Luisa 

    OWNER

    Lara Rocchetti & Luisa Sala

    WINEMaker

    Lara Rocchetti & Luisa Sala

    region

    Langhe, Piemonte

    Vineyard holding

    3.5ha in communes of La Morra (vigna Roncaglie) & Monforte d’Alba (vigna Bussia Brovi & Le Coste)

    Soil types

    Tortonian (La Morra) & Helvetian (Monforte d’Alba) marne sant’agata fossili (sedimentary)

    varieties

    Barbera & Nebbiolo

    Fermentation

    Initially in small concrete tanks – foudres – stainless steel – oak 

    Aging

    Cement, stainless steel, tini di legno, Tonneaux (Chassin) for la Barbera

    Tini di 25HL for il Nebbiolo, Botte grande 15HL (Schneikenleitner) Austrian light toast!

    fARming

    Organic

    visit website

    Lalù


    Deze pagina printen

    #/pagina
     

    We zijn er maar net op tijd bij met de release van de eerste wijnen van Lara & Luisa. De meiden starten in het hartje van Barolo in Piëmonte een bijzonder avontuur met 3,5 ha wijngaard verdeeld over drie verschillende cru's. De meiden hebben al een aardig track record opgebouwd. Tijdens hun studie zijn ze los van elkaar naar Zuid-Afrika en Argentinië geweest. En later nog bij Reva & Conterno-Fantino in Barolo. Hier leren ze ook het fijne van biologisch werken in de wijngaard. Ze werkten daarvoor bij Nicolai en Frederico bij Trediberri in La Morra (Barolo) en gaan vervolgens naar Comtes Lafon (2017) en Cecile Tremblay (2018).

    Frederico Oberto van Trediberri helpt zijn aan hun eerste 0,5ha wijngaard Roncaglie in hun geboortedorp La Morra aan de westkant van Barolo. De reputatie van Barolo is de afgelopen 20 jaar enorm gegroeid en (helaas voor de dames) de wijngaard prijzen ook dus de hulp van Frederico was erg welkom. In 2019 maken ze hun eerste wijnen en viniferen ze deze vanuit hun kelder in Serralunga. Hier is alles wat ze nodig hebben en dat is niet veel maar paar prachtige betonnen vaten en klassieke boti (sloveens eiken foudre). 

    Er is een Barbera (ongekende klasse, Tremblay achtig) een Langhe Nebbiolo (tijd nodig, of een goed karaf) en hun eerste 2000 flessen Barolo 'Le Coste' (verwacht in 2022). Zelden zo onder de indruk van een nog zo jong bedrijf! Succes Lara & Luisa..... op een prachtige toekomst! 

    Video