Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/italie-17/oltretorrente-tortonesi
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  OWNER

  Michele Conoscente & Chiara Penati

  WINEMaker

  Michele Conoscente & Chiara Penati

  region

  Paderna – Colli Tortonesi – Piemonte 

  Vineyard holding

  7 ha 

  Soil types

  White calcareous limestone or red clay rich in stones 

  varieties

  Barbera – Timorasso – Cortese – Dolcetto  

  Fermentation

  Indigenous yeasts for reds – indigenous yeasts or yeasts selected depending on the characteristics of the grape variety – max 50 mg/l sulphur for reds – max 60 mg/l sulphur for whites 

  Aging

  Concrete, old barrels, steel  

  fARming

  Organic certified - Codex

  visit website

  http://www.oltretorrente.com/?lang=en


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  Colli Tortonesi is een gebied in het noord-oosten van Piemonte, in de heuvels ten oosten van de stad Tertona. De specialiteit van het gebied is het druivenras Timorasso, maar er staat ook Barbera en Dolcetto aangeplant. Michele en Chiara Penanti werken al vele jaren, verspreid door heel Italië, in de wijnbouw als ze in 2010 in het slaapstadje Paderne een oude, verlaten boerderij kopen. Ze wonen twee jaar in hun camper en knappen de azienda en de wijnkelder volledig op. Naast het oude huis bezit de azienda 5,5 ha wijngaard op de heuvel van Paderne, 50 km ten oosten van Barolo. De wijngaarden worden door Michele direct omgezet naar biologische wijnbouw en in de kelder probeert Chiara zo minimaal mogelijk de most te beïnvloeden. Elk jaar kiest ze, afhankelijk van de oogst, een ander plan voor de vinificatie.

  In 2012 oogsten ze voor de eerste keer een perceel met Barbera druiven, aangeplant in 1995. De jaren daarna volgen er meer wijngaarden die aan de eisen van Chiara voldoen. Met de oogst van 2017 bottelen ze een kleine 20.000 flessen. Alles met de hand, dus soms moet ik even wachten op de wijn als ze naar een beurs zijn of als er niet genoeg vrienden zijn om de flessen met de hand te labelen. Echte slow-food wijn, puur en vol energie! Chiara is een enorme fan van de wijnen van Elisabetta Foradori en dat proef je ook terug in hun signatuur.

  Video