Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/italie-17/poderi-colla-barolo-barbaresco
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd

    Poderi Colla - Barolo & Barbaresco

    "Poderi Colla, an estate that seems to be really hitting its stride of late. For some reason, Poderi Colla remains under the radar relative to their peers despite having made a number of superb wines in recent vintages. Perhaps the winery location, just outside of Alba, explains that. I am not really sure. As for the wines, they are fabulous expressions of traditionally crafted Barbaresco and Barolo”. 

     Antonio Galloni - Vinous 

    OWNERS

    Federica & Pietro Colla 

    WINEMakers

    Federica & Pietro Colla 

    region

    Barolo & Barbaresco - Alba - Italia

    Vineyard holding

    Cascina Drago (25ha) Bussia (8ha) Roncaglie (13ha) Bricco Bompe (3ha)

    Soil types

    Santa Agatha marl, sand and clay

    varieties

    Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Riesling and Pinot Noir

    Fermentation

    Most of the wines are now fermented and matured in stainless steal but we always work also with some botti barrels.

    Aging

    Stainless steel and old barrique and Botti 

    fARming

    Organic with biodynamic principles

    visit website

    Poderi Colla


    Deze pagina printen

    #/pagina
     

    Als er één regio specifiek te benoemen is waar ontzettend veel ontwikkeling gaande is in positieve zin, dan is dat wat ons betreft is Piëmonte. De wijnen van Nebbiolo gemaakt in de commune’s van Barolo en Barbaresco krijgen in de wijnwereld steeds meer erkenning. Niet voor niets zijn we na onze toppers Trediberri (Barolo), Marincacci (Barbaresco) en start up van de meiden van Lalú door blijven zoeken naar de juiste versterking voor ons portfolio. Daar zijn we meer dan in geslaagd met de aanwinst van Poderi Colla! 

    Een super fijn huis gebouwd op de ‘legacy’ van Beppe Colla verdeeld over vier bijzondere percelen in de Langhe regio. Het werk in de wijngaard is biologisch met biodynamisch invloed. En dat gaat zeer voorspoedig aangezien de druivenstokken bij elkaar staan op de vier verschillende percelen. Het idee van Beppe Colla is het creëren van een landgoed waar naast druivenstokken ook plek is voor diversiteit. Om een voorbeeld te noemen het perceel in Bussia is 8 ha groot maar staat voor 6 ha beplant met druivenstokken. 
    Er is de wijngaard Cascine Drago gelegen tussen Barbaresco en Barolo in San Rocco Seno d'Elvio di Alba. In de Bricco del Drago wijngaarden vinden we naast Nebbiolo, Dolcetto en Barbera ook Riesling en Pinot Noir. In totaal beslaat het landgoed 25ha waarvan 12 ha beplant. Brio Bompe is de thuishaven voor de waanzinnige Barbera d’Alba Costa Bruna! Zeer oude stokken op een prachtig perceel uitkijkend op de Cascina Drago! Dan is er Tenuta Roncaglie met een waanzinnig goed perceel in de top MGA Roncaglie in Barbaresco. Roncaglie betekend in het Latijns iets van “steile weg”. Het perceel van 13 ha is voor 8 ha beplant met Nebbiolo op het befaamde Santa Agatha Mergel van de Langhe. En dan uit de befaamde maar ook immens grote Bussia cru (300+ha) een prachtig Barolo uit de sub-cru Dardi la Rose (tussen Romirasco en Cicala in van Aldo Conterno ingelegen). Sinds 1961 maakte Beppe Colla hier een Barolo van de 6 ha (in totaal 8ha groot) en was de eerste in de regio om een sub-cru te vermelden.  

    De tasting die we hebben gedaan met de samples bracht ons in de juist de sfeer. Dolcetto is puur en fijn, de Barbera van hele oude stokken is ontzettend sterk. De Bricco del Drago blend met Nebbiolo en Dolcetto meer klassiek en rustiek. Aangekomen bij de Nebbiolo wijnen boeide ons vooral de Roncaglie 2018 enorm door zijn verfijning en de enorme potentie in de Bussia 2017. Kijk ook even naar de oude jaargangen beschikbaar gesteld door Colla ter introductie.