Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/italie-17/poderi-colla-barolo-barbaresco
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  Poderi Colla - Barolo & Barbaresco

  "Poderi Colla, an estate that seems to be really hitting its stride of late. For some reason, Poderi Colla remains under the radar relative to their peers despite having made a number of superb wines in recent vintages. Perhaps the winery location, just outside of Alba, explains that. I am not really sure. As for the wines, they are fabulous expressions of traditionally crafted Barbaresco and Barolo”. 

   Antonio Galloni - Vinous 

  OWNERS

  Federica & Pietro Colla 

  WINEMakers

  Federica & Pietro Colla 

  region

  Barolo & Barbaresco - Alba - Italia

  Vineyard holding

  Cascina Drago (25ha) Bussia (8ha) Roncaglie (13ha) Bricco Bompe (3ha)

  Soil types

  Santa Agatha marl, sand and clay

  varieties

  Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Riesling and Pinot Noir

  Fermentation

  Most of the wines are now fermented and matured in stainless steel but we always work also with some botti barrels.

  Aging

  Stainless steel and old barrique and Botti 

  fARming

  Organic with biodynamic principles

  visit website

  Poderi Colla


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  Als er één regio specifiek te benoemen is waar ontzettend veel ontwikkeling gaande is dan is dat wat ons betreft Piemonte. De wijnen van Nebbiolo gemaakt in de commune’s van Barolo en Barbaresco krijgen in de wijnwereld steeds meer erkenning. Niet voor niets zijn we na onze toppers Trediberri (Barolo), Marinacci (Barbaresco) en start-up van de meiden van Lalú door blijven zoeken naar de juiste versterking voor ons portfolio. Daar zijn we meer dan in geslaagd met de aanwinst van Poderi Colla! 

  Een super fijn huis gebouwd op de ‘legacy’ van Beppe Colla verdeeld over vier bijzondere percelen in de Langhe regio. Het werk in de wijngaard is biologisch met biodynamisch invloed. En dat gaat zeer voorspoedig aangezien de druivenstokken bij elkaar staan op de vier verschillende percelen. Het idee van Beppe Colla is het creëren van een landgoed waar naast druivenstokken ook plek is voor diversiteit. Om een voorbeeld te noemen is het perceel in Bussia 8 ha. groot maar staat voor maar 6 ha. beplant met druivenstokken. 
  Er is de wijngaard Cascine Drago gelegen tussen Barbaresco en Barolo in San Rocco Seno d'Elvio di Alba. In de Bricco del Drago wijngaarden vinden we naast Nebbiolo ook Dolcetto en Barbera maar ook Riesling en Pinot Noir. In totaal beslaat het landgoed 25ha. waarvan 12ha. beplant. Brio Bompe is de thuishaven voor de waanzinnige Barbera d’Alba Costa Bruna! Zeer oude stokken op een prachtig perceel uitkijkend op de Cascina Drago! Dan is er Tenuta Roncaglie met een waanzinnig goed perceel in de top MGA Roncaglie in Barbaresco. Roncaglie betekend in het Latijns iets van “steile weg”. Het perceel van 13ha. is voor 8ha. beplant met Nebbiolo op het befaamde Santa Agatha mergel van de Langhe. En dan uit de befaamde maar ook immens grote Bussia cru (300+ha.) een prachtig Barolo uit de sub-cru Dardi la Rose (tussen Romirasco en Cicala in van Aldo Conterno ingelegen). Sinds 1961 maakte Beppe Colla hier een Barolo van de 6 ha (in totaal 8ha groot) en was de eerste in de regio om een sub-cru te vermelden.  

  De tasting die we hebben gedaan met de samples bracht ons in de juiste sfeer. Dolcetto is puur en fijn, de Barbera van hele oude stokken is ontzettend sterk. De Bricco del Drago blend met Nebbiolo en Dolcetto meer klassiek en rustiek. Aangekomen bij de Nebbiolo wijnen boeide ons vooral de Roncaglie 2018 enorm door zijn verfijning en de enorme potentie in de Bussia 2017. Kijk ook even naar de oude jaargangen beschikbaar gesteld door Colla ter introductie.