Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/italie-17/villa-spinosa-valpolicella
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  OWNER

  Enrico Cascella Spinosa  

  WINEMaker

  Gianmaria Ciman and Enrico Nicolis

  region

  Negrar (Verona) – Veneto – Valpolicella Classico

  Vineyard holding

  20 ha 

  Soil types

  Soils originating from marine sediment – calcareous – not very deep – average fertility

  varieties

  55% Corvina – 35% Corvinone – 10% Rondinella

  Fermentation

  In steel tanks – not exceeding 16-22 °C – even cooler for Amarone – daily remontage – 1 or 2 delestages – no addition of sulphur for fermentation

  Aging

  In steel for the regular Valpolicella – new and old oak for the other wines – 500L French oak barrels – 2000/2500L Slavonian oak casks

  fARming

  Ecological 

  visit website

  https://www.villaspinosa.com/


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  Ten oosten van het Gardameer ligt rondom de stad Verona de befaamde Valpolicella regio. In de basis worden hier 4 type rode wijnen gemaakt; Valpolicella DOC, Valpolicella Ripasso DOC, Amarone della Valpolicella DOGC en Recioto della Valpolicella DOCG. Vanaf Ripasso wordt gebruik gemaakt van het deels indrogen van Corvina, Corvinone, Rondinella en Molinara druiven. Dit gebeurt in geventileerde ruimtes na afloop van de oogst en geeft de Valpolicella wijnen een enorme rijkdom en power mee.

  De azienda van Enrico Spinosa vinden we in het hart van de Valpolicella gemeente ‘Negrar’. De twintig hectare aan biologische wijngaarden zijn verdeeld in 3 cru’s; Jago, Figari en Cosat del Buso. Deze liggen op hellingen tussen de 250-400 meter hoogte. De cru’s vormen een basis voor de wijnen van Enrico, Jago is inmiddels een befaamde cru voor de langgerijpte Amarone (10-20 jaar) en de Ripasso scoort bijna jaarlijks de maximale 3 bicchieri in de Gambero Rosso, hét wijnmagazine van Italië.

  In de kelder maken ze gebruik van betonnen vaten voor de vergisting en rijpen ze de wijnen af op barrique op grote foudre’s. In deze regio heerst, net als in Barolo, de strijd tussen de modernisten en de traditionele producenten. Je proeft een bepaalde elegantie in de wijnen van Enrico zonder dat het heel rustiek of stoffig is. De wijnen zijn puur en ondanks dat de Amarone 2010 Albasini 16% natuurlijke alcohol haalt, is de wijn een plezier om te drinken door zijn verfijning. De tijd en toewijding van wijnmakers Gianmaria en Enrico proef je terug in de expressie van deze prachtige Valpolicella wijnen die de afgelopen jaren veel internationale erkenning hebben gekregen. 

  Video