Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/kroatie-1/kabola-istrie
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  Kabola - Istrië

  “Istria is widely known for its rich enogastronomy and intact nature, and the renowned Kabola Winery brings you this very combination”

  Gault&Millau

  OWNER

  Marino and Patricija Markezic

  WINEMaker

  Marino Markezic and the Kabola team

  region

  Istria

  vineyard holding

  20 ha.

  Soil types

  Rich in clay, limestone and flysch

  varieties

  Malvazija Istarska, Teran, Muskat Momjanski and some Merlot, Cabernet Sauvignon and Chardonnay

  Fermentation

  Stainless steel tank, amphora/qvevri and old oak

  Aging

  Stainless steel tank, amphora/qvevri and old oak

  fARming

  Organic certified

  visit website

  Kabola


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  Oude liefde roest niet, zegt men wel eens. Dat geldt ook zeker voor Kabola en haar wijnen. Er is de afgelopen 10 jaar hard gewerkt aan constante kwaliteit. Uiteraard helemaal biologisch, ze waren immers de eerste gecertificeerden in Kroatië. Veel Malvasia's hebben de revue gepasseerd de afgelopen jaren maar uiteindelijk kwamen we toch terug bij Kabola. Martijn schonk Kabola nog in de tijd van De Nederlanden en Cordial en hoewel ze er even uit zijn geweest zijn ze weer terug, én in ons portfolio. Toen als sommelier, nu als importeur! 

  Kabola ligt nabij Buje, in het noordwesten van Istrië op zo'n 275 meter hoogte boven zeeniveau. De wijngaarden liggen op de Stancija heuvel bij Kanedolo, vlakbij Momjan. De grond is hier rijk aan mergel en klei. Een bezoek aan Kabola benadrukt de ongelooflijke schoonheid van de regio. Je kijkt hier uit op de Alpen en Dolemieten aan de ene kant en de schoonheid van de natuur en zee aan de andere kant. 

  Het gebruik van Georgische amphora's ligt in het DNA van Kabola en Istrië. De beste druiven van Malvazija en Teran worden hierin geweekt en vergist voor een lange tijd. De kwaliteit word hiermee hoger en een unieke wijn wordt geboren. De stijl van Kabola beviel ons goed vanwege het aromatische karakter, de structuur en verfijning. De Unica heeft rondeur en romigheid dankzij het houtgebruik én dan is er de Amfora, complex en gelaagd en een wijn die echt excelleert bij het hoge niveau, gastronomische keukens.