Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/kroatie-1/kabola-istrie
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd

    Kabola - Istrië

    “Istria is widely known for its rich enogastronomy and intact nature, and the renowned Kabola Winery brings you this very combination”

    Gault&Millau

    OWNER

    Marino and Patricija Markezic

    WINEMaker

    Marino Markezic and the Kabola team

    region

    Istria

    vineyard holding

    20 ha.

    Soil types

    Rich in clay, limestone and flysch

    varieties

    Malvazija Istarska, Teran, Muskat Momjanski and some Merlot, Cabernet Sauvignon and Chardonnay

    Fermentation

    Stainless steel tank, amphora/qvevri and old oak

    Aging

    Stainless steel tank, amphora/qvevri and old oak

    fARming

    Organic certified

    visit website

    Kabola


    Deze pagina printen

    #/pagina
     

    Oude liefde roest niet, zegt men wel eens. Dat geldt ook zeker voor Kabola en haar wijnen. Er is de afgelopen 10 jaar hard gewerkt aan constante kwaliteit. Uiteraard helemaal biologisch, ze waren immers de eerste gecertificeerden in Kroatië. Veel Malvasia's hebben de revue gepasseerd de afgelopen jaren maar uiteindelijk kwamen we toch terug bij Kabola. Martijn schonk Kabola nog in de tijd van De Nederlanden en Cordial en hoewel ze er even uit zijn geweest zijn ze weer terug, én in ons portfolio. Toen als sommelier, nu als importeur! 

    Kabola ligt nabij Buje, in het noordwesten van Istrië op zo'n 275 meter hoogte boven zeeniveau. De wijngaarden liggen op de Stancija heuvel bij Kanedolo, vlakbij Momjan. De grond is hier rijk aan mergel en klei. Een bezoek aan Kabola benadrukt de ongelooflijke schoonheid van de regio. Je kijkt hier uit op de Alpen en Dolemieten aan de ene kant en de schoonheid van de natuur en zee aan de andere kant. 

    Het gebruik van Georgische amphora's ligt in het DNA van Kabola en Istrië. De beste druiven van Malvazija en Teran worden hierin geweekt en vergist voor een lange tijd. De kwaliteit word hiermee hoger en een unieke wijn wordt geboren. De stijl van Kabola beviel ons goed vanwege het aromatische karakter, de structuur en verfijning. De Unica heeft rondeur en romigheid dankzij het houtgebruik én dan is er de Amfora, complex en gelaagd en een wijn die echt excelleert bij het hoge niveau, gastronomische keukens.