Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/oostenrijk-4/martin-nittnaus-burgenland
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  Martin & Andi Nittnaus - Burgenland 

  “Martin Nittnaus is so deeply entrenched into the world of Austrian wine, he might just have Blaufränkisch running through his veins.”

  flatiron

  OWNERs

  Martin Nittnaus, Andreas Nittnaus (brother), Lydia Nittnaus (cousin)

  WINEMakers

  Martin & Andi

  regions

  Burgenland

  Vineyard holding

  15% of their parents estate

  Soil types

  Sand and clay in Göls / chalk and slate in Joïs

  varieties

  Grüner Veltliner & Blaufränkisch

  Fermentation

  Stainless steel tank, clay amphora, old barrique

  Aging

  Stainless steel tank, clay amphora, old barrique

  fARming

  Organic certified

  visit website

  www.nittnaus.at


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  In 2015 gaf vader Nittnaus een stuk wijngaard aan zoon Martin voor zijn eigen wijnexperimenten. Dit stuk heette Manila en zonder te twijfelen nam Martin de exotische naam over. Hoewel niet gelegen in de Filipijnen is Jungsberg in Joïs 'hun' Manila. Maar de naam is uiteindelijk te danken aan een Filipijnse oogsthulp die uitkeek over de Neusiedlersee en zei: "Het is hier zo mooi, bijna net zo mooi als Manila". 

  Toen even later een vriend schijnbaar bedroefd thuiskwam na een vakantie en hem werd gevraagd wat er aan de hand was zei hij: "Ik kom net terug uit Manila, de lelijkste stad waar ik ooit ben geweest!" Martin kon de humor er wel van in zien. Manila is voor hem chaos, experiment, vreugde. Traditie is belangrijk maar voor hem niet van toepassing. Hij heeft geen, en daar zit de kracht in van de wijnen en de stijl.

  Martin's ouders hebben moeiteloos en ononderbroken gewerkt aan de reputatie van Burgenland. De kampioenen van de lokale druivenrassen. Martin heeft al lange tijd een belangrijke positie binnen het familiedomein maar krijgt ook de ruimte om zijn eigen wijnen te produceren, met een duidelijk eigen signatuur. 
  Het is niet alleen Manila maar ook de Elektra's die een fijn en nieuw inzicht geven in Oostenrijkse wijn en met name Grüner Veltliner & Blaufränkisch. Puurheid, natuurlijk, schoon en zuivere stijl.