Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/portugal-2/solar-de-serrade-vinho-verde
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  OWNER

  Jose Adriano Afonso 

  WINEMaker

  Jose Domingues 

  region

  Moncao - Moncao e Melgaco - Vinho Verde

  Vineyard holding

  30 ha 

  Soil types

  95% granite with sand and silt in the composition - 5% clay 

  varieties

  90% Alvarinho - 5% Trajadura - 5% Red Varieties 

  Fermentation

  Juice of the different varieties is fermented seperately for about 20 days in stainless steel tanks. The wine then stays for 6 months with regular batonage operations before bottling, and remains in the bottles for 1 month before labeling. Around 115 mg/l of total sulphur for white. 

  Aging

  Around 6 months in stainless steel tanks of differnet sizes 

  fARming

  Ecological

  visit website

  http://www.solardeserrade.pt/site/en/


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  Met de wijnen van Adriano José Afonso heb ik al eerder kennisgemaakt tijdens mijn werkzaamheden als sommelier bij Restaurant Cordial in Oss. Twee jaar geleden tijdens het evenement Prowein in Düsseldorf kreeg ik de kans zijn wijnen wederom te proeven en vertelde Adriano dat hij geen importeur in Nederland had. En dus was één plus één twee. Tijdens een bezoek aan Coto de Gomariz in het Spaanse Galicië in maart 2014 zijn we op de terugweg langs Adriano gereden voor een kijkje binnen zijn bedrijf. De gehele delegatie sommeliers inclusief mijzelf waren erg te spreken over de zuivere en sprankelende wijnen die er gemaakt worden.

  Solar de Serrade ligt in de buurt van de plaats Monção in het noordelijke deel van de uitgestrekte Vinho Verde regio. De grens met het Spaanse Galicië is slechts op vijf kilometer ten noorden van de mooie vallei waar de Quinta van Solar de Serrade zich bevindt. Door deze ligging treffen we ook hier veel bekende druivenrassen aan die we in Galicië ook zijn tegenkomen: Alvarinho (Albariño), Trajadura (Treixadura) & de blauwe Finhao (Souson). De geschiedenis van deze regio spreekt niet echt over een streek waar veel topwijnen gemaakt worden. Echter is er in de laatste 20 jaar mede door grote investeringen in kennis en wijnkelders veel veranderd. In positieve zin wel te verstaan! Dit was ook broodnodig aangezien veel wijnboeren in deze regio zo goed als failliet waren. Een heerlijke witte wijn ter versterking van de portfolio van Smaragd Wijnen!

  Video