Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/spanje-17/vinsnus-priorat-montsant
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd

    OWNER

    Alfredo Arribas

    WINEMaker

    Alfredo Arribas

    region

    Gritella and Sant Joan de Codolar (the North of Montsant and Priorat)

    altitude

    550-900 meter

    Soil types

    Sant Joan = Chalk &  Gritella = Slate

    varieties

    Sant Joan = Grenache and Carignan & Gritella = Grenache and Carignan for the reds and for the whites 10 different varieties like: Grenache, Viognier, Manseng, Vermentino, Chardonnay ....

    Fermentation

    Naturel ferments on concrete, clay, anfora and older oak

    Aging

    Concrete, clay, anfora and older oak

    fARming

    Organic (in conversion) with biodynamic influence  

    visit website

    https://vinsnus.com/en/


    Deze pagina printen

    #/pagina
     

    Als Alfredo in 2007 zijn eerste wijnen vergist van de Clos de Portal is zijn interesse al gewekt voor een paar bijzondere maar zeer afgelegen wijngaarden in het noorden van de Priorat en Montsant regio. Het klassieke hart van Priorat (Bellmunt, el Molar, Grattalops) is warm, droog en zeer grillig op de hoge pieken door de stevige wind. Alfredo besluit in 2008 een aantal wijngaarden / stukken grond aan te kopen in koelere en hoger gelegen stukken in het noorden om ook in de toekomst de beschikking te hebben over druiven met gezonde zuren.

    In Sant Joan bij Ermita 'Codolar' (Priorat) een waanzinning perceel met zeer oude stokken Grenache ( vier soorten) en Carignan op kalkrijke bodems. Deze druiven worden voor het Gotes project gebruikt en inspiratie voor de instabiles wijnen. De andere wijngaard is Gritella, een enorme 'campo' van meer dan 75 hectare die verstopt ligt tussen twee bergketens. Hier begint Alfredo helemaal vanaf scratch met de aanleg van geheel nieuwe wijngaarden op de helling langs de kleine Siurana rivier. Als je in Gritelle geweest bent snap je gelijk waarom dit een bijzondere plek is, je staat hier echt midden in de natuur, geen buren, prachtig landschap dat Alfredo zelf kan inrichten naar zijn eigen wens. De bodem bestaat hier net als in het klassieke Priorat uit lijsteen (llicorella). Inmiddels heeft Gritella een vaste bewonen, Lupé. Een ezel die gebruikt wordt om de wijngaarden te bewerken, alles gaat hier 'rustig aan' en de balans tussen natuur en mens is er optimaal!

    Voor beide wijngaarden wordt geen gebruik gemaakt van chemische en syntetische middelen, gebruik van machine's en kopersulfaat tot het minimale gereduceerd en gewerkt volgens de biologisch-dynamische landbouw filosofie van Rudolf Steiner.