Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/spanje-19/alberto-orte-jerez-rioja
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  Alberto Orte - Jerez & Rioja

  “I like to observe and understand how different regions tended their vineyards in the past.
  Not to replicate these methods, but to understand and create my own conclusions of what is the best farming approach to each region.”

  Alberto Orte

  OWNER

  Alberto Orte

  WINEMaker

  Alberto Orte

  region

  Jerez, Rioja, Valdeorras & Yecla

  Vineyard holding

  16 ha in Jerez, the rest is purchasd fruit and rentes vineyards

  Soil types

  Jerez: Albariza
  Rioja: red sand with silica

  varieties

  Palomino Fino, Vuira, Garnacha Blanca, Tempranillo

  Aging

  Oak barrels and (partly) under flor

  fARming

  Organic and biodynamic influences, young vineyards in Jerez are fully organic

  visit website

  Alberto Orte

  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  Alberto Orte maakt wijn in verschillende delen van Spanje, vooral Jerez, Rioja en Valdeorras. Geboren in Madrid was hij in zijn jeugd al in wijngaarden te vinden. Druiven plukken bij familiedomeinen en bij het bedrijf van zijn ouders in Montilla Moriles. In Jerez heeft hij nu 16 hectare aan wijngaarden, in Rioja koopt hij fruit van geselecteerde wijngaarden. Biologisch wijnmaken is voor Alberto heel normaal, daarnaast past hij ook biodynamische principes toe. Een van de grote interesses van Alberto is het vinden van (bijna) uitgestorven lokale druivenrassen, zoals Tintilla en Vijiriega. Alleen al in Jerez heeft hij meer dan 200 klonen en 22 onbekende druivenrassen ondekt! In de kelder wordt iedere wijngaard apart vergist zodat de typiciteit van klimaat, bodem en druivenras alle aandacht krijgt. Er wordt altijd gebruik gemaakt van de eigen gisten, en er wordt gewerkt met betonnen tanks, rvs en (groot) oud hout.

  Wij beginnen met de wijnen uit Jerez van de onbekende druivenrassen met mega intense Sherry's. Uit Rioja een witte wijn gemaakt volgens een traditioneel principe uit de 19e eeuw waarbij een deel van de wijn ook onder flor rijpt. Zoutige en intense wijnen voor de NL'se gastronomie!