Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/spanje-19/celler-bufadors-penedes
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  Celler Bufadors - Penedès

  “Bufadors, the personal project of Ton Mata from Recaredo and his wife, Encarna Castillo, is also part of the Corpinnat group of quality sparkling wine producers from Penedès. Ton Mata still produces the wine in Recaredo, but from 2021 on, he has started his own winery.”

  Luis Gutiérrez

  OWNER

  Ton Mata & Encarna Castillo

  WINEMaker

  Ton Mata

  region

  Catalunya - Alt Penedès 

  Vineyard holding

  Soil types

  Chalk 

  varieties

  Xarel.lo and Macabeo 

  Fermentation

  Use of must from the vineyard self with no added elements

  Aging

  Sur latte at least 31 months with naturel corks and a riddeling of bottles each 14 months, the bottles are hand disgorged after fermentation. No added sulfites. 

  fARming

  Biodynamic certified - Demeter  


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  Bufadors is een klein, intiem familieproject van Ton Mata en zijn vrouw Encarna Castillo die we kennen van de Corpinnat van Recaredo. De wijnen van Bufadors vallen ook onder deze strenge regels van Corpinnat en zijn mousserende wijnen met de visie van Recaredo. Je zou denken dat Ton zijn handen vol heeft aan Recaredo maar soms komen er dingen op je pad waarvoor je niet kán en wil uitwijken. Het is met dezelfde motivatie en enthousiasme dat ze deze unieke wijnen creëren en op de markt brengen. 
  Ze hebben 3,5 ha. aan wijngaarden beplant met Xarel.lo en Macabeu. Hiervan maken ze twee volledig natuurlijke Corpinnat's. Zonder sulfiet, suikers, klaringsmiddelen, filtratie en stabilisatie maar met een zeer lange rijpingsperiode. Voor de tweede vergisting gebruiken ze dezelfde druiven uit dezelfde wijngaarden. Er volgt een tweede oogst, ongeveer een maand later, in de wijngaard van overrijpe druiven. Deze selectie bevat de suikers en gist om de tweede vergisting op gang te brengen. Een 100% terroir Corpinnat. Letterlijk alles komt uit één wijngaard. Minimalistisch, puur en diepe Corpinnat. De Prevost van Catalunya!