Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/spanje-19/dani-landi-viti-cola-mentridana-sierra-de-gredos
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  OWNER

  Daniel Gomez Jimenez-Landi 

  WINEMaker

  Daniel Gomez Jimenez-Landi

  region

  Sierra de Gredos - Madrid 

  Vineyard holding

  7 ha devided by 4,5 ha Uva de la Ira and the three single vineyards in total 1,5ha + 

  Soil types

  Sand, granite, schist and quartz

  varieties

  100% Garnacha

  Fermentation

  Fermentation in oak vats, soft macceration with no use of pump-over or aggressive extraction. 100% whole bunch fermentation with only indigenous yeasts. Long maceration, around 60-70 days. Average SO2 is usually around 20 mg/l of free sulphur. 

  Aging

  In oaks, vats, and barrels. Always old oak. Range in size from 600L to 2500L 

  fARming

  Organic and biodynamic influence

  visit website

  Landi


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  Daniel was toen ik hem ontmoette verantwoordelijk voor de wijnen van het ouderlijk domein genaamd Jiménez-Landi. Hij wilde verder en besloot met een aantal hectare zijn eigen weg te gaan onder de naam: Dani Landi Viticultor. Dani is een echte streber met het hart op de tong en bloedfanatiek. Helaas maakt Dani maar 25.000 flessen op jaarbasis dus er is weinig te verdelen.

  Hij maakt inmiddels vier verschillende wijnen van bijzondere percelen die rondom San Martín de Valdeiglesias verstopt liggen in het Gredos-gebergte. De druivenstokken zijn vaak ouder dan 60 jaar en staan allemaal boven de 600 meter hoogte. Het klimaat is hier wat minder extreem en in de bodem vinden we leisteen terug, naast het dominant aanwezige graniet. Dat leisteen (llicorela, schiefer) geeft een zachter randje aan de druiven. Dit kennen we ook van de wijnen van Alfredo Arribas en Guimaro waar de bodem volledig uit leisteen bestaat. In de wijngaarden van Dani vind je verder verschillende soorten kruiden als lavendel, nootmuskaat, kerrie en koriander. Met recht een echt microklimaat.

  Dani maakt bijna Pinot Noir-achtige Garnacha wijnen. In de kelder wordt alles met de hand gedaan, de druiven worden met de voet getreden en met respect voor haar herkomst vergist tot zeer pure, biodynamische wijn! De wijnen van Dani zijn redelijk schaars. De voorraad van de drie cru's worden bijna in zijn geheel op allocatie verdeeld. Interesse, stuur ons even een mail.