Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/spanje-19/la-comarcal-valencia
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd

    La Comarcal - Valencia 

    ''La Comarcal is a small project by two good friends who just happen to be two of eastern Spain’s most talented viticultors: Javi Revert and Victor Marqués"

    OWNER

    Javi Revert & Victor Marqués

    WINEMAKER

    Javi Revert & Victor Marqués

    region

    La Font de la Figuera & Venta del Moro

    Vineyard holding

    Leased vineyards

    Soil types

    Calcareous clay, calcareous sand

    varieties

    Merseguera, Chardonnay, Malvasía Castallana, Garnacha, Syrah

    Fermentation

    Whole cluster pressing for the whites, partial whole cluster for the reds, natural yeast fermentation in neutral French oak barrels, stainless steel tanks or amphora (no skins)

    Aging

    Neutral French oak, amphora (no skins) and demi-johns

    fARming

    Organic

    visit website


    Deze pagina printen

    #/pagina
     

    De wijnen van Javi Revert worden beter en beter. Naast het succes met zijn eigen label maakt hij samen met Victor Marqués sinds een paar jaar wat wijnen in Venta del Moro bij Casa lo Alto waar Victor de oenoloog is. De afgelopen periode hebben de mannen zeker niet stilgezeten en vormen ze samen een toffe line-up van wijnen uit Venta del Moro en La Font de la Figuera. De laatste worden gemaakt in een nieuwe kleine winery die eigendom is van Javi zelf. Er wordt voor Lafont een nieuwe wijngaard geleased waardoor er iets meer volume gemaakt kan worden (5000 flessen) maar waardoor er ook een nog serieuzere wijn geproduceerd kan worden. Een aantal etiketten worden opgefrist met dank aan een bevriende designer. Super combi tussen prijs en kwaliteit uit het heerlijke Valencia. Deze mannen zullen de toon zetten voor alle toekomstige wijnmakers in de regio.

    Martijn: Ik kom Javi al een aantal jaar tegen op verschillende proeverijen met Spaanse 'new wavers'. Hij is jaren actief verbonden geweest als wijnmaker van Celler del Roure in het achterland van Valencia (Alforins). Een bijzonder wijnhuis met 300 tinjas (anfora's) in een drie eeuwen ouden kelder onder grond die weer actief als wijnkelder gebruikt wordt door Celler del Roure. Javi vertelt dat hij vanaf 2016 is begonnen met een paar micro botteling van een een paar bijzondere percelen in de vallei van 'Tossal d'Angel' net buiten het productie gebied Alforins. Hij verteld dat de wijngaarden al heel lang in familie bezit zijn maar dat zijn oom lang heeft gewacht met afstaan van druiven voor zijn micro project. De 2016 jaargang is gelijk een enorm succes en wordt opgepakt door een aantal belangrijke journalisten.