Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/spanje-19/la-comarcal-valencia
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  La Comarcal - Valencia 

  ''La Comarcal is a small project by two good friends who just happen to be two of eastern Spain’s most talented viticultors: Javi Revert and Victor Marqués"

  OWNER

  Javi Revert & Victor Marqués

  WINEMAKER

  Javi Revert & Victor Marqués

  region

  La Font de la Figuera & Venta del Moro

  Vineyard holding

  Leased vineyards

  Soil types

  Calcareous clay, calcareous sand

  varieties

  Merseguera, Chardonnay, Malvasía Castallana, Garnacha, Syrah

  Fermentation

  Whole cluster pressing for the whites, partial whole cluster for the reds, natural yeast fermentation in neutral French oak barrels, stainless steel tanks or amphora (no skins)

  Aging

  Neutral French oak, amphora (no skins) and demi-johns

  fARming

  Organic

  visit website


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  De wijnen van Javi Revert worden beter en beter. Naast het succes met zijn eigen label maakt hij samen met Victor Marqués sinds een paar jaar wat wijnen in Venta del Moro bij Casa lo Alto waar Victor de oenoloog is. De afgelopen periode hebben de mannen zeker niet stilgezeten en vormen ze samen een toffe line-up van wijnen uit Venta del Moro en La Font de la Figuera. De laatste worden gemaakt in een nieuwe kleine winery die eigendom is van Javi zelf. Er wordt voor Lafont een nieuwe wijngaard geleased waardoor er iets meer volume gemaakt kan worden (5000 flessen) maar waardoor er ook een nog serieuzere wijn geproduceerd kan worden. Een aantal etiketten worden opgefrist met dank aan een bevriende designer. Super combi tussen prijs en kwaliteit uit het heerlijke Valencia. Deze mannen zullen de toon zetten voor alle toekomstige wijnmakers in de regio.

  Martijn: Ik kom Javi al een aantal jaar tegen op verschillende proeverijen met Spaanse 'new wavers'. Hij is jaren actief verbonden geweest als wijnmaker van Celler del Roure in het achterland van Valencia (Alforins). Een bijzonder wijnhuis met 300 tinjas (anfora's) in een drie eeuwen ouden kelder onder grond die weer actief als wijnkelder gebruikt wordt door Celler del Roure. Javi vertelt dat hij vanaf 2016 is begonnen met een paar micro botteling van een een paar bijzondere percelen in de vallei van 'Tossal d'Angel' net buiten het productie gebied Alforins. Hij verteld dat de wijngaarden al heel lang in familie bezit zijn maar dat zijn oom lang heeft gewacht met afstaan van druiven voor zijn micro project. De 2016 jaargang is gelijk een enorm succes en wordt opgepakt door een aantal belangrijke journalisten.