Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/spanje-19/vins-el-cep-penedes
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  OWNER

  Vins el Cep is owned and founded by four families since 1980 (Gil Masana, Josep Carreras, Pere Parera and Josep Esteve)

  WINEMaker

  Maite Esteve

  region

  Catalunya - Penedès 

  Vineyard holding

  400+ ha - only 25% of the grapes are used for the wines of Vins el Cep. 

  Soil types

  Chalk and red clay 

  varieties

  Xarel.lo & Macabeo with some Parellada, Pinot Noir & Chardonnay 

  Fermentation

  All sparkling wines ferment on steeltank, some of the white wines in barrel with some skin contact

  Aging

  Sparkling wine sur latte for at least 24 months - the white wines on steeltank with the fine lees or in oak barrels 

  fARming

  Organic certified with biodynamic influence

  visit website

  https://www.vinselcep.com/en/


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  Al sinds de 15e eeuw cultiveren de families Carreras, Esteve, Masana en Parera de wijngaarden van Vins el Cep. Het verlangen om dit erfgoed met elkaar te delen, maar met name de gebundelde krachten en hun gezamenlijke kennis van de druiventeelt, zorgen ervoor dat de wijnen en de Cava die op dit landgoed geproduceerd worden van de allerhoogste kwaliteit zijn.

  De families bezitten 400 ha aan wijngaard in de beste dorpen van de Penedès: Sant Sadurní d’Anoia, Gelida en Sant Llorenç d’Hortons. De percelen met veelal oude stokken zijn beplant met alle acht toegestane druivenrassen voor de DO Cava in deze regio: Xarel.lo, Macabeo, Parellada, Chardonnay, Pinot Noir, Trepat, Grenache & Monastrell. De wijngaarden liggen op zo’n 400 meter hoogte en hebben de perfecte kalkvulling voor mousserende wijnen, ideaal voor de belangrijkste druiven Xarel.lo en Macabeo.

  Ieder jaar maken ze een sterke selectie door hun wijngaarden en gebruiken slechts 30-40% van de oogst voor hun eigen wijnen. Essentieel voor de kwaliteit is de keuze om voor Cava’s enkel de most te gebruiken die bij de eerste persing vrijkomt. De rest van de most wordt in bulk verkocht aan de grote coöperaties in de regio. De cava’s worden geassembleerd in samenspraak met topsommelier Joan Carles Ibáñez (voorheen Can Fabes*** en nu Lasarte***).

  Op het landgoed van Vins el Cep werken ze sinds 2007 biologisch en gebruiken ze op sommige percelen een bio-dynamische methode om de stokken meer energie te geven en te zorgen dat de druiven beter rijp worden met maximale fenolische stoffen. De cava die er wordt geproduceerd, wordt gebotteld onder het label MIM Marques de Gelida. Een prachtige serie mousserende en witte wijn die ‘geknipt’ zijn voor de Nederlandse gastronomie!

  Video