Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/spanje-19/dani-landi-viti-cola-mentridana-sierra-de-gredos
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd

    OWNER

    Daniel Gomez Jimenez-Landi 

    WINEMaker

    Daniel Gomez Jimenez-Landi

    region

    Sierra de Gredos - Madrid 

    Vineyard holding

    7 ha devided by 4,5 ha Uva de la Ira and the three single vineyards in total 1,5ha + 

    Soil types

    Sand, granite, schist and quartz

    varieties

    100% Garnacha

    Fermentation

    Fermentation in oak vats, soft macceration with no use of pump-over or aggressive extraction. 100% whole bunch fermentation with only indigenous yeasts. Long maceration, around 60-70 days. Average SO2 is usually around 20 mg/l of free sulphur. 

    Aging

    In oaks, vats, and barrels. Always old oak. Range in size from 600L to 2500L 

    fARming

    Organic and biodynamic influence

    visit website

    Landi


    Deze pagina printen

    #/pagina
     

    Daniel was toen ik hem ontmoette verantwoordelijk voor de wijnen van het ouderlijk domein genaamd Jiménez-Landi. Hij wilde verder en besloot met een aantal hectare zijn eigen weg te gaan onder de naam: Dani Landi Viticultor. Dani is een echte streber met het hart op de tong en bloedfanatiek. Helaas maakt Dani maar 25.000 flessen op jaarbasis dus er is weinig te verdelen.

    Hij maakt inmiddels vier verschillende wijnen van bijzondere percelen die rondom San Martín de Valdeiglesias verstopt liggen in het Gredos-gebergte. De druivenstokken zijn vaak ouder dan 60 jaar en staan allemaal boven de 600 meter hoogte. Het klimaat is hier wat minder extreem en in de bodem vinden we leisteen terug, naast het dominant aanwezige graniet. Dat leisteen (llicorela, schiefer) geeft een zachter randje aan de druiven. Dit kennen we ook van de wijnen van Alfredo Arribas en Guimaro waar de bodem volledig uit leisteen bestaat. In de wijngaarden van Dani vind je verder verschillende soorten kruiden als lavendel, nootmuskaat, kerrie en koriander. Met recht een echt microklimaat.

    Dani maakt bijna Pinot Noir-achtige Garnacha wijnen. In de kelder wordt alles met de hand gedaan, de druiven worden met de voet getreden en met respect voor haar herkomst vergist tot zeer pure, biodynamische wijn! De wijnen van Dani zijn redelijk schaars. De voorraad van de drie cru's worden bijna in zijn geheel op allocatie verdeeld. Interesse, stuur ons even een mail.