Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/spanje-22/envinate-tenerife-almansa-ribeira-sacra
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd

    OWNER

    Roberto Santana (Tenerife), Alfonso Torrente (Ribeira Sacra), Laura Ramos (Murcia) and José Martínez  (Almansa).

    WINEMaker

    Roberto Santana (Tenerife), Alfonso Torrente (Ribeira Sacra), Laura Ramos (Murcia) and José Martínez  (Almansa).

    region

    Tenerife, Ribeira Sacra, Murcia, Almansa

    Vineyard holding

    Soil types

    Tenerife = volcanic/basalt - Ribeira Sacra = slate - Almansa  = chalk & clay - Murcia = chalk & clay

    varieties

    Tenerife =  Listan Blanco/Prieto/Negre/Gaucho, Baboso, Negramoll, Marmajuelo & Malvasia negra - Ribeira Sacra = Mencia + field blend- Almansa  = Garnacha Tintorera (Alicante Bouset) - Murcia = Tinta Amarela (Trincadeira)

    Fermentation

    Tenerife = The grapes are hand-harvested, fermented 30% whole cluster with wild yeasts in open plastic tubs and concrete vats - Ribeira Sacra = The grapes were foot-trodden with 100% whole grape clusters, wild yeast fermented in open-top bins - Almansa = Fermented 50% whole cluster with wild yeasts in 4500 liter cement vats, with soft pigeage and a short maceration of 7 days. chalk & clay - Murcia = The grapes were destemmed, fermented with wild yeasts in open-top plastic tubs with foot-treading and 8 day maceration

    Aging

    Concrete vats, oak barrels 

    fARming

    Organic influence

    visit website

    Facebook


    Deze pagina printen

    #/pagina
     

    Waar te beginnen met vertellen over dit gave project van vier wijn freaks die elkaar hebben leren kennen op de wijnbouw school en zo goed bevriend raakte dat ze samen één van meeste gezochte Spaanse wijnhuizen van het moment zijn! Envinate = wine your self bestaat uit Laura Ramos, José Martinez, Roberto Santana and Alfonso Torrente. Laura en José vertegenwoordigen de wijn van Almansa (Albahra), Roberto komt van Tenerife en Alfonso uit Ribeira Sacra. De vier starten een joint venture van enkel bijzondere percelen uit deze drie gebieden. Ze werken tijdens hun studie met meerdere topwijnmakers in Spanje. We verwachten in de toekomst nog wel ergens een nieuw project. 

    Na een aantal oogsten is hun reputatie stijgende, zeker met de wijnen van Tenerife. Roberto werkt eerder voor Suerte del Marques en kent de wijngaarden op het vulkanische eiland als geen ander. Bijzondere percelen langs de westkust (Taganan), de gevlochten druivenstokken in de vallei van Orotavia noordelijk van de Teide en de twee percelen voor Benje op de 1000 meter hoogte (boven de wolken) op de westflank van de Teide vulkaan.

    In Ribeira Sacra liggen de percelen naast die van Guimaro, waar onze vriend Pedro Perez zijn wijnen maakt. Albahra komt van een speciaal perceel in de buurt van Albacete waar de tenturier Alicante Bouscet (Garnacha Tintorera) in optima forma groeit en af en toe geblend word met zeldzame Moravia Agria uit Manchuela. 

    In de kelder gaat alles heel eenvoudig maar ook volgens de nieuwst 'trends'. Veel beton en oude vaten, whole buch of whole berries, langzame vergistingen, geen gebruik van zwavel tot de botteling en de wijnen worden niet gefilterd of geklaard. De wijn zijn zeer puur, energiek, klein naturel randje maar heel precies. Een must have voor een wijnliefhebber! 

    Video

    Jamie Goode maakt deze video waarin hij de waanzinnige wijngaarden laat zien samen met Roberto Santana en Alfonso Torrente van Envinate.