Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/usa-3/evening-land-eola-amity-hills
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  Evening Land - Eola-Amity Hills

  “Rajat Parr and Sashi Moorman stand at the vanguard of New World wine. Together, they steward the historic Seven Springs Vineyard into its fourth decade.”

  Evening LAnd

  OWNERs

  Sashi Moorman, Rajat Parr & Charles Banks

  WINEMakers

  Sashi Moorman & Rajat Parr

  region

  Oregon - Willamette Valley - Eola-Amity Hills

  Vineyard holding

  34 ha

  Soil types

  Decomposed basalt; vulcanic soils

  varieties

  Pinot Noir, Chardonnay & Gamay

  Fermentation

  Open top concrete and oak fermenters, little whole bunch for Pinot Noir. 'Infusion'; no pigeage, no remontage. 

  Aging

  French oak and concrete

  fARming

  Biodynamic 

  visit website

  Evening Land


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  Evening land is nog een project van Rajat Parr en Sashi Moorman. De heren zijn al druk in Californië, het volgende domein ligt in Oregon, dus een flink stuk noordelijker. Met de auto doe je er ruim 14 uur over. De wijngaard, Seven Springs Vineyard, is in 1984 gestart door de pioneer in Oregon Al MacDonald. Dominique Lafon heeft advies gegeven over wijngaarden en wijnmaken. Er staat Chardonnay, Pinot Noir en Gamay aangeplant en de wijngaarden worden vanaf 2007 biodynamisch bewerkt. Vanaf 2014 zijn Rajat en Sashi volledig in charge over Evening Land. De etiketten zijn vernieuwd en de weg naar nog meer kwaliteit is verder ingeslagen. Het groeiseizoen hier is kort, dus volledig anders dan wijnmaken in de Santa Rita Hills. 

  De AVA Eola-Amity Hills heeft vulkanische, stenige bodems die rijk zijn aan ijzer; decomposed basalt. De meeste wijngaarden zijn oostelijk georiënteerd. De ‘Van Duzer Corridor’ is erg belangrijk voor de temperatuur, omdat koele wind vanuit de Stille oceaan de warme zonnige middagen afkoelt. Door de bodem krijg je hoge stokken met grote trossen en door de warmte dikke schillen. Voor de Pinot Noir wordt het grootste deel ontsteelt. De rode wijnen worden gemaakt als een infusie, dus geen pigeage of remontage. Zoals bij Dani Landi in Gredos, dit om niet te veel tannines en bitters uit de dikke schillen te extraheren. 

  Hoe interessant te zien hoe met in de basis dezelfde filosofie er door de heren verschillende wijnen worden gemaakt in het zuiden van Californië en hier in Oregon. Alles in de elegante stijl waar wij zo van houden. Smaragd wijnen heeft voor het eerst wijn uit Amerika!

  Video