Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/usa-4/evening-land-eola-amity-hills
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd

    Evening Land - Eola-Amity Hills

    “Rajat Parr and Sashi Moorman stand at the vanguard of New World wine. Together, they steward the historic Seven Springs Vineyard into its fourth decade.”

    Evening LAnd

    OWNERs

    Sashi Moorman, Rajat Parr & Charles Banks

    WINEMakers

    Sashi Moorman & Rajat Parr

    region

    Oregon - Willamette Valley - Eola-Amity Hills

    Vineyard holding

    34 ha

    Soil types

    Decomposed basalt; vulcanic soils

    varieties

    Pinot Noir, Chardonnay & Gamay

    Fermentation

    Open top concrete and oak fermenters, little whole bunch for Pinot Noir. 'Infusion'; no pigeage, no remontage. 

    Aging

    French oak and concrete

    fARming

    Biodynamic 

    visit website

    Evening Land


    Deze pagina printen

    #/pagina
     

    Evening land is nog een project van Rajat Parr en Sashi Moorman. De heren zijn al druk in Californië, het volgende domein ligt in Oregon, dus een flink stuk noordelijker. Met de auto doe je er ruim 14 uur over. De wijngaard, Seven Springs Vineyard, is in 1984 gestart door de pioneer in Oregon Al MacDonald. Dominique Lafon heeft advies gegeven over wijngaarden en wijnmaken. Er staat Chardonnay, Pinot Noir en Gamay aangeplant en de wijngaarden worden vanaf 2007 biodynamisch bewerkt. Vanaf 2014 zijn Rajat en Sashi volledig in charge over Evening Land. De etiketten zijn vernieuwd en de weg naar nog meer kwaliteit is verder ingeslagen. Het groeiseizoen hier is kort, dus volledig anders dan wijnmaken in de Santa Rita Hills. 

    De AVA Eola-Amity Hills heeft vulkanische, stenige bodems die rijk zijn aan ijzer; decomposed basalt. De meeste wijngaarden zijn oostelijk georiënteerd. De ‘Van Duzer Corridor’ is erg belangrijk voor de temperatuur, omdat koele wind vanuit de Stille oceaan de warme zonnige middagen afkoelt. Door de bodem krijg je hoge stokken met grote trossen en door de warmte dikke schillen. Voor de Pinot Noir wordt het grootste deel ontsteelt. De rode wijnen worden gemaakt als een infusie, dus geen pigeage of remontage. Zoals bij Dani Landi in Gredos, dit om niet te veel tannines en bitters uit de dikke schillen te extraheren. 

    Hoe interessant te zien hoe met in de basis dezelfde filosofie er door de heren verschillende wijnen worden gemaakt in het zuiden van Californië en hier in Oregon. Alles in de elegante stijl waar wij zo van houden. Smaragd wijnen heeft voor het eerst wijn uit Amerika!

    Video