Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/usa-4/piedrasassi-lompoc
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  Piedrasassi - Lompoc 

  “Piedrasassi is one of my favorite wineries in California. Sashi Moorman had the magic touch, and not just when it comes to his own wines at Piedrasassi and Domaine de la Côte, but also those that he makes for Sanshi and Stolpman.”

  Antonio Galloni

  OWNERs

  Sashi Moorman, Melissa Sorongon & Peter and Amy Pastan

  WINEMaker

  Sashi Moorman

  region

  California - Santa Barbara County - Lompoc

  Vineyard holding

  NA

  Soil types

  Chamise Shaly Loam, mostly clay loam with a substratum of sandstone

  varieties

  Syrah, Mourvèdre, Tempranillo, Sauvignon Blanc

  Fermentation

  Concrete open top fermenters, lots of whole bunch 

  Aging

  French oak barrels 500l small amount new

  fARming

  Organic

  visit website

  Piedrasassi


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  Piedrasassi is het privé-project van de familie van Sashi Moorman. Dé Sashi die samen met Rajatt Parr waanzinnige wijnen maakt in Santa Rita Hills en in de Eola-Amity Hills. Dit project is gevestigd in Lompoc en samen met Melissa, zijn vrouw, is Sashi gestart in 2003. Het uitgangspunt is om verfijnde 'cool-climate' Syrah te maken van verschillende wijngaarden. Die liggen in Ballard Canyon, Santa Rita Hills en Arroyo Grande Vallley. De druiven worden vergeleken met de andere producenten in de buurt wat eerder geoogst om zuren te houden en het alcohol te beperken. Daarnaast helpt het koele microklimaat van van Santa Barbara County mee om de stijl Syrah te maken die geliefd is door Sashi. Het wijnmaken is hetzelfde als bij Domaine de la Côte, dus vergisting in open betonnen vaten met een deel van de steeltjes. Rijping gebeurt op gebruikte 500 liter vaten. Alleen bij het bottelen wordt er een kleine hoeveelhied sulfiet toegevoegd.

  Naast de tasting room is er ook een bakkerij waar van oude Amerikaanse graansoorten (die in de buurt van de wijngaarden groeien) brood wordt gebakken in een handgebouwde houtoven. Melissa is hier in charge. Daarnaast verkopen ze azijn en andere gewassen die groeien op de velden.
  Met Piedrasassi laten Sashi en Melissa hun filosophie spreken en laten ze de prachtige omgeving van Lompoc en het erfgoed uit de streek zien. 

  Video