Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/usa-4/sandhi-santa-rita-hills
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd

    Sandhi - Santa Rita Hills

    “It is because of this focus for balance for why we are so determined to find vineyard sites from the Sta. Rita Hills that are old-vine, have cold temperatures, windy exposures, north-facing expositions and clay and diatomaceous soils.”

    Sashi Moorman & Rajat Parr

    OWNERs

    Sashi Moorman, Rajat Parr & Charles Banks

    WINEMakers

    Sashi Moorman & Rajat Parr

    region

    California - Santa Barbara County - Santa Rita Hills

    Vineyard holding

    NA

    Soil types

    Marine sedimentary

    varieties

    Pinot Noir & Chardonnay 

    Fermentation

    Natural fermentations, there are no additions (except for some sulphur at botteling), all malolactic conversion happened in used older French oak barrels 

    Aging

    French oak barrels in various formats, small amount new

    fARming

    Organic

    visit website

    Sandhi


    Deze pagina printen

    #/pagina
     

    Deze wijnen zagen wij al een tijd langskomen bij top sommeliers over de hele wereld. Een nieuwe en frisse stijl Chardonnay en Pinot Noir uit Amerika! Wat een verschil met de rijpe en alcoholische wijnen die waar Californië om bekend staat. Sandhi is een project wat in 2010 gestart is door Rajat Parr (top sommelier) en Sashi Moorman (wijnmaker). Zij zagen in Santa Barbara een plek waar Charadonnay en Pinot Noir gemaakt kunnen worden die net zo elegant zijn als wijnen uit Europa. Santa Barbara County ligt in het zuiden van Californië en heeft 5 AVA’s waarvan Santa Rita Hill’s voor Sandhi het belangrijkste is. Daar zijn ze opzoek gegaan naar wijngaarden met oude stokken en met noordelijke expositie. Het is in de Santa Rita Hill’s (relatief) koel en er is veel afkoeling door wind van de stille oceaan. 

    De wijnen worden allemaal vergist met druifeigen gisten en verder wordt er niets toegevoegd (behalve wat sulfiet), rijping gebeurt op beton en een klein deel nieuw Frans hout. De wijnen van Chardonnay krijgen altijd malolactische gisting, maar geen battonnage. In principe is alle Pinot Noir whole bunch pressed, dus niet ontsteeld. Rajat en Sashi vinden dat daardoor de wijnen levendiger zijn en meer ze een complexe structuur hebben.

    Sandi maakt wijnen die draaien om finesse, een goede zuur structuur en balans. Zoals ze zelf zeggen voelen ze dat wijnen met extreme rijpheid, alcohol en veel hout niet het terroir van een enkele wijngaard kunnen laten zien. Naast Sandhi maken de heren ook wijnen bij Domaine de la Côte, het verschil is dat daar de wijngaarden eigendom zijn en bij Sandhi is dat niet het geval.

    Video