Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/zuid-afrika-10/haasbroek-malgas
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  OWNER

  Charla Haasbroek 

  WINEMaker

  Charla Haasbroek

  region

  Malgas – Overberg – Cape South Coast 

  Vineyard holding

  20 ha - grapes sourced from the Sijnn property 

  Soil types

  Bokkeveld shale, sporadic relics of river terraces, sandstone, boulders, and pebbles

  varieties

  Chenin Blanc, Trincadeira & Cabernet Sauvignon 

  Fermentation

  Natural fermentation – no addition of yeasts – spontaneous fermentation – 70 mg/l sulphur for white – 60 mg/l sulphur for red 

  Aging

  Used barrels 225-400l  

  fARming

  Organic influence 

  visit website

  https://sijnn.co.za - There is no website of Haasbroek 


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  Charla kennen wij als de wijnmaakster van Sijnn in Malgas. Deze wijnen importeren wij al vanaf de oprichting en de eerste wijnen van de jaargang 2012. In 2014 is Charla Haasbroek het team van Sijnn komen versterken. Charla werkte eerder bij Kanonkop en Tokara. Samen met Charla is de reputatie van Sijnn en de kwaliteit van de wijnen enorm gestegen. In het inmiddels beroemde South-Africa Report van Master of Wine Tim Atkin is Charla in 2022 uitgeroepen tot Young Winemaker of the Year!

  Charla heeft van Sijnn eigenaar David Trafford de ruimte gekregen om ook haar privéproject Haasbroek Wines stukje bij beetje te laten groeien (vanaf 2016). Naar een aantal jaar experimenteren is dit de eerste volledige jaargang van Charla die wij kunnen aanbieden. De druiven komen uit Malgas en worden bij Sijnn gevinifieerd. Het eerste idee van Charla was om alle wijnen in amphora te maken maar na haar 1e wijn zijn de potten gebarsten. In de toekomst is het de bedoeling om weer met ampohra te gaan werken. Dit project groeit nog steeds maar is nog erg klein met zo'n 2000-3000 flessen per jaar.