Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/zuid-afrika-7/franco-lourens-family-wines
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  OWNER

  Franco Lourens

  WINEMaker

  Franco Lourens

  region

  Citrusdal, Swartland, Stellenbosch and Durbanville

  Vineyard holding

  altitude

  Durbanville - 160m. Citrusdal - 760m. 

  Soil types

  Durbanville - shale. Citrusdal - sandstone. 

  varieties

  Grenache, Verdelho, Roussanne, Chenin Blanc, Clairette Blanc. 

  Fermentation

  Concrete, older oak and Anfora 

  Aging

  Concrete, older oak and Anfora 

  fARming

  Organic influence

  visit website

  http://www.lourensfamilywines.co.za


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  Onze jongste aanwinst Franco Lourens debuteert met zijn eigen label Lourens Family Wines met de oogst van 2017. Franco is inmiddels al vijf jaar de wijnmaker bij Chris Alheit bouwt langzaam aan zijn eigen project. Na de oogst van 2020 stopt hij in April bij Alheit om zich volledig te focussen op zijn eigen wijnen. Na een zoektocht en proeverij met een aantal producenten waren we snel overtuigd! Franco is ‘the new rising star’ in de Zuid-Afrikaanse wine scene. 

   Franco koopt zijn druiven in op verschillende plekken in de westkaap maar de focus ligt op Contermanskloof en Piekenierskloof. Hier heeft hij langdurige contracten afgesloten met de eigenaren van de wijngaarden, dit doen overigens veel wijnmakers omdat de farms vrij groot zijn en je niet een klein stukje kan kopen. Franco zijn talent spreekt in de wijnen, ze spetteren van zuiverheid en zijn gevoel voor het vergist met eikenhout geven de wijnen een fraaie touch. De witte wijnen hebben in de neus een bepaalde reductie die ik ook graag vind in witte Jura’s en Bourgognes.  

  De labels zijn een hommage aan zijn vader en vrouw die hem gesteund hebben de stap te zetten naar zijn eigen project. De Chenin Blanc Skuinskap is een single vineyard wijn met de verwijzing naar de bijzondere wijngaard. Met de oogst van 2018 ook zijn rode cuvée in het assortiment waar in Grenache aan de basis ligt, Sierra Gredos achtige stijl!