Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/zuid-afrika-8/damascene
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  OWNER

  Jean Smit & David Curl

  WINEMaker

  Jean Smit

  region

  Swartland, Cederberg, Stellenbosch, Elgin

  Vineyard holding

  20 different sites throughout the Western Cape

  altitude

  Various

  Soil types

  Various

  varieties

  Syrah, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Semillon

  Fermentation

  Stainless steel

  Aging

  Old barriques & 1000L foudres

  fARming

  Organic influence

  visit website

  www.damascenevineyards.com


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  De combinatie van het proeven van deze wijnen en de kritieken die wij online vinden laten zien dat er weer iets bijzonders binnen is. De wijnen van Damascene zijn een van de meest spannende nieuwe releases in Zuid Afrika!

  Damascene is een samenwerking tussen wijnmaker Jean Smit en David Curl (ex eigenaar Château Gaby). Jean heeft ervaring opgedaan in Frankrijk bij Stéphane Ogier en in Zuid Afrika bij o.a. Badenhorst en Boekenhoutskloof. Op dit moment word er een nieuwe winery afgemaakt in Elgin, op de farm van David. De eerdere wijnen zijn gemaakt in Somerset West en de eerste jaargang is 2018 geweest. Voor de wijnen word gebruik gemaakt van fruit wat komt van 20 verschillende wijngaarden in de hele westkaap. De aanplant in de wijngaarden verschilt in ouderdom, maar een van de meest interessante wijngaarden is aangeplant met Semillon, uit 1942 en 1962. Om nieuwe wijngaarden te ontdekken is er meer dan 40.000 kilometer gereden door de west kaap. De meest unieke wijngaarden zijn zo ontdekt, zoals de wijngaard in Cederberg. 1000 meter boven zeeniveau, waar geen borden de weg meer aangeven er alleen maar bergen zijn met fijnbos.

  Voor alle wijnen gaat de voorkeur van Jean uit naar natuurlijke gisting, en rijping op nieuwe en gebruikte Franse barriques en 2000 liter Foudres. De gisting vind plaats in betonnen tronconische cuves. Hierin heb je meer contact met de schillen en minder oxidatie aan de bovenkant. Op de Elgin farm wordt nu de nieuwe kelder afgemaakt voor de wijnen van Damascene en Moya Meaker. Het team is bezig met het aanplanten van 3 hectare Chardonnay, die in de toekomst voor de wijnen van Moya Meaker wordt gebruikt. Iona laat ons ook al zien hoe goed dat past in de koelte van het Elgin microklimaat.
  Dit project staat duidelijk nog in de kinderschoenen en wij zijn blij dat wij al mee kunnen doen in de verdeling om deze mooie wijnen in Nederland een mooie plek te geven!