Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/zuid-afrika-8/paulus-wine-co-swartland
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  Paulus Wine Co. - Swartland

  ''Paul Jourdaan, winemaker for Eben Sadie at Sadie Family Wines, and Pauline Roux, who has worked with fellow Swartland winemaker Adi Badenhorst, are behind this project.''

  Niel Martin - Vinous

  OWNERs

  Paul Jourdaan & Pauline Roux

  WINEMakers

  Paul Jourdaan & Pauline Roux

  region

  Swartland 

  Vineyard holding

  None, vineyards are rented 

  Soil types

  Decomposed granite

  varieties

  Chenin Blanc 

  Fermentation

  Indigeneous yeasts, whole bunch pressed into old oak barrels

  Aging

  Old French oak, with the lees

  fARming

  Organic


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  Piepklein en en enorm interessant project; dat is Paulus Wine Co. Het is het privé project van Paul Jourdaan en Pauline Roux. Paul werkt bij Eben Sadie als wijnmaker en Pauline heeft bij Adi Badenhorst gewerkt. Paul is Zuid-Afrikaans en werkt nog steeds bij Eben naast dat hij zijn eigen wijnen aan het maken is. Pauline komt uit de Hérault in Frankrijk, ze ging een aantal jaar reizen en bleef in Zuid Afrika om zich te vestigen. In Swartland ontmoeten de twee elkaar en komen ze er achter dat hun smaak en voorkeuren op een lijn liggen. De eerste wijn samen is in 2018 gemaakt en het geld wat er verdient wordt gaat terug het bedrijf in om dat het stukje bij beetje te laten groeien. De eerste jaargangen werden in de kelder bij Eben Sadie gemaakt en ondertussen huren Paul en Pauline een deel van een nieuwe kelder in Paarl. Het doel is wijnen maken die zoutig, mineraal en wat reductief zijn. Daarvoor zoeken ze naar wijngaarden die kwaliteitsfruit geven en op koelere plaatsen liggen. De komende jaren gaan er stukje bij beetje wijnen bijkomen, te beginnen met een 2e Chenin Blanc. Er zijn ook ideeën voor een witte blend in de stijl van de Hérault, maar daar moeten wij nog een aantal jaren op wachten. 

  Tot nu toe maken ze 1 wijn: Bosberaad Chenin Blanc. Wij beginnen met de jaargang 2020 van deze single vineyard 'Kweperfontein' afkomstig van de Paardeberg in Swartland. De flessen komen naar verwachting net voor de zomer binnen!