Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winnaars-bij-het-spaans-wijnconcours/l123c7
Zoeken

Winnaars bij het Spaans wijnconcours

Smaragd Wijnen heeft 2 prijzen en 5 eervolle vermeldingen!

Afgelopen weekend viel de nieuwe editie van Perswijn in de brievenbus met daarbij het supplement van het 'Spanje Wijnconcours 2021'. Maar liefst zeven wijnen uit ons assortiment worden vermeld bij de beste 100 wijnen uit Spanje. Wat ons opviel is dat de wijnen uit Galicië enorm goed scoren!

Wijnhuis Coto de Gomariz is met drie wijnen de absolute winnaar. De Flower and the Bee is verkozen tot beste witte biologische wijn op de Nederlandse markt tot 12,50

De volle en rijpe Albariño Embaixador 2017 van Attis uit Rias Baixas heeft de tweede plaats behaald bij de beste witte wijnen van Nederland vanaf 10,-.

Uit Bierzo zijn de twee top cru's (Valtuille en Corullon 2018) van José Garcia speciaal vermeld. Bierzo is één van de 'nieuwe' Spaanse gebieden waar Mencia gemaakt wordt als een top wijn uit de noord-Rhône!

De laatste vermelding komt uit Priorat met de Negre de Negre 2018 van Alfredo Arribas! Één wie al jaren bij veel mensen enorm gewaardeerd wordt door zijn finesse en power!

Kortom, we hadden leuk nieuws te vertellen aan onze producenten die zich elke dag inzetten voor het maken van deze fantastische wijnen!

Wil je deze zeven wijnen een keer drinken?

Box Spanje wijnconcours 2021

Hieronder vind je de proefnotities van Perswijn op onze wijnen. Klik op de afbeelding om te vergroten.