Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winningen-von-der-terrassen-riesling/a4516
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-012

    Winningen Von der Terrassen - Riesling

    Type of wine
    type of wineWit
    Country
    Grape variety
    Riesling
    Region
    Ageing
    Stockinger eikenhouten vat 1000L+
    Vintage
    Viticulture
    Vinification
    Kneuzen, schilweking, persen, vergisting op staaltank met het natuurlijke gist

    Riesling | deze 'ortswein' is een blend van percelen op GG ‘Röttgen' (blauw en bruine lijsteen met zand en GG Uhlen (grijze lijsteen en limestone) geassembleerd met 2000 liter uit de Winninger ‘Hamm’ | spontaan vergist en gerijpt op een mix van houten vaten en staaltank | gebotteld na 12 maanden | 7 gram restzoet en 6 gram zuur | enorme rijkdom | verfrissende zuren | vuursteen | perzik | intens rijk fruit | prachtige droge finale met ziltig karakter

    Knebel

    Acht hectare op een prachtig stuk in het noorden van de Mosel, dat is de plek waar Matthias Knebel zijn wijnen verbouwd en maakt. De Blauschiefer en Rotschiefer bodems glooien hier stijl naar boven, een zeer indrukwekkend en eeuwenoud landschap. Matthias staat sinds 2009 aan het roer van het familiewijngoed. Er worden tijdens het proces geen additieven gebruikt (naast sulfiet), de wijnen vergisten spontaan en rijpen een deel op grote eikenhouten foudres. De wijnen die hij maakt zijn loepzuiver, energiek en je proeft de warme terrassen terug in de wijn. Sinds 2017 heeft Knebel zijn intreden gedaan bij de VDP en staat sindsdien bekend als een aanstormend talent voor Duitsland en de Mosel.

    Review

    At 8.5 grams of residual sugar and relatively low total acidity, this is only borderline trocken, legally speaking, but it balances beautifully, with lush, well-supported ripe fruit and the merest whisper of sweetness. Apple, lemon, cress and oregano signaled on the nose then deliver tart, zesty, incisive and pungent stimulation on an otherwise polished palate, leading into a lingering finish transparent to underlying wet stone. (A second, feinherb “Von den Terrassen” bottling was due to be assembled and bottled soon after my mid-September 2019 visit, from lots that had stubbornly refused to go dry. Like the late-bottled lot of “Von den Terrassen” from vintage 2017, it will be labeled with the designation “R.”) David Schildknecht 90/100